RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

У Держдепі знайшли пояснення дзвінку Трампа Путіну

Представник Державного департаменту США Хізер Нойерт заявила, що Вашингтон підтримує відносини з Кремлем, не дивлячись на існуючі розбіжності з деяких питань.

Про це вона повідомила на брифінгу у вівторок, 20 березня.

Відповідаючи на критику з приводу дзвінка президента США Дональда Трампа Володимиру Путіну і привітання останнього з перемогою на недавніх виборах президента Росії, Нойерт заявила, що це було формальною процедурою.

"Я б сказала, що це називається протоколом. Багато країн по всьому світу вітають з перемогою на виборах... Ми спостерігали це у Макрона, інших світових лідерів, які зробили аналогічні дзвінки", - говорить вона.

Крім того, як стверджує представник Держдепу, ядерним державам необхідно вести діалог, не дивлячись на існуючі протиріччя.

"Реальність така, що ми дві ядерні держави, дві супердержави в світі, і ми повинні бути здатні підняти телефонну трубку і вести діалог", - зазначила Нойерт.

Нагадаємо, раніше сенатор і колишній кандидат в президенти США від республіканської партії Джон Маккейн жорстко розкритикував рішення президента Дональда Трампа привітати Володимира Путіна з перемогою на недавніх виборах.