RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Боротьба з Кремлем піде енергійніше: Трампу спрогнозували швидку відставку і назвали дату

Президент США Дональд Трамп уже зараз відсторонений у багатьох питаннях, зокрема, щодо України, і в недалекому майбутньому його чекає відставка, після якої боротьба з Кремлем піде набагато енергійніше.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський, який зараз живе у Вашингтоні.

Він нагадав про компромат на американського президента.

"Навіть якщо немає ніякого компромату - а зараз у Вашингтоні всі впевнені, що все, що описано в доповіді англійського розвідника Крістофера Стіла (з компроматом на Дональда Трампа, - "Апостроф"), є правдою - то чого варта купівля російськими олігархами або підставними особами будинків у Трампа, які коштували вдвічі-втричі дорожче за їхню ринкову вартість? Тобто Росія експортує корупцію.

Крім того, вся російська агентура на Заході досі повторює всякі дурниці, до чого схильні багато американців, що "нам потрібні росіяни, щоб вирішувати якісь міжнародні проблеми в Кореї, Ірані, Іраку, Сирії, Україні". Захід ніяк не може подивитися правді в обличчя та не розуміє, як же боротися з міжнародним тероризмом без росіян. Вони ж не розуміють, що так звані росіяни, насправді кремлівські, створюють ці проблеми, включно з міжнародним тероризмом", - сказав Піонтковський.

На його думку, справа наближається до розв'язки.

"І ми бачимо кількість фактів, які показують, що реально робить Москва на Близькому Сході, в Кореї та інших регіонах. Я все це спостерігаю з Вашингтона.

Якщо ж говорити про якісь тимчасові прогнози, то я думаю, що Трамп не залишиться президентом США станом на 1 січня 2019 року. А без Трампа протистояння путінському режиму піде набагато енергійніше", - вважає політолог.

"Вже зараз Трамп відсторонений у багатьох питаннях. Візьміть українське питання, де всю політику здійснює Курт Волкер, у якого більш проукраїнська позиція, ніж у вашого керівництва до ухвалення закону про російську агресію (так званого закону щодо деокупації Донбасу, - "Апостроф"). Адже до цього тільки Волкер чітко говорив, що мова йде про окупацію, і там присутні російські війська. Так, і прийнято рішення про продаж протитанкових ракет Україні. Так що ситуація змінюється", - додав він.

Піонтковський зазначив, що помилка Москви в тому, що "вони думали, що підсадили у Білий Дім Трампа і тепер будуть керувати Америкою, але нічого подібного не сталося".

"Там інститути сильніші за президента. Але поки в багатьох серйозних питаннях йому вдається гальмувати. Зокрема, якщо говорити про ті вирішальні санкції, які повинні були бути оголошені 29 січня. Це буде вирішальний удар по путінській системі", - сказав він.

Повністю читайте на "апостроф" інтерв'ю: Світ на межі вирішального удару по Путіну, Кремлю не до війни в Україні - Андрій Піонтковський.