RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Трампа пояснили позицію США щодо подальших переговорів з Кім Чен Ином

Глава Пентагону Джеймс Меттіс заявив, що незважаючи на продовження переговорів з Північною Кореєю, США і їх регіональні партнери не відмовляться від "міцної, колективної оборонної позиції" по відношенню до КНДР.

Про це американський генерал повідомив під час спільної прес-конференції з главою Міноборони Японії Іцунорі Онодерою.

Раніше Японія і Південна Корея висловлювали стурбованість у зв'язку з недавнім зближенням США і КНДР, а також тим, що за підсумками переговорів Пхеньян може відмовитися від ракет дальнього радіусу дії, які можуть досягти американської території, проте Вашингтон не стане спонукати Пхеньян позбутися ракет меншого радіуса дії, які можуть становити небезпеку для Токіо і Сеула.

"Прямо зараз ми ведемо безпрецедентні переговори з Північною Кореєю, але в цей динамічний час давній союз між Японією і США непохитний", - підкреслив Меттіс, щоб спростувати ці страхи.

"У той же самий час ми підтримуємо міцну, колективну оборонну позицію, щоб дати нашим дипломатам можливість вести переговори з позиції безпрецедентної сили", - зазначив він.

Нагадаємо, докладніше про зустріч Дональда Трампа з Кім Чен Ином читайте в матеріалі "Апострофа": Шоу божевільних: чого чекати світу після зустрічі Трампа і Кім Чен Ина.