RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

У Трампа зробили заяву щодо автокефалії для України

Держсекретар США Майк Помпео висловився на підтримку України з приводу надання Томосу про автокефалію Українській православній церкві.

Про це повідомляє "Голос Америки".

"Сполучені Штати висловлюють свою підтримку свободи віросповідання і права членів всіх релігійних структур, включаючи православну громаду України, управляти їх релігійними справами, відповідно до принципів, які вони поділяють, вільно від зовнішнього втручання", - йдеться в заяві.

"Ми підтримуємо право українців молитися так, як вони вважають правильним, і сподіваємося, що це (право) буде поважатися усіма. Терпимість, стриманість і розуміння - ключ до того, щоб люди, які мають різні релігійні афіліації, могли спільно жити і процвітати в світі. Ми закликаємо церковних і урядових офіційних осіб активно просувати ці цінності в зв'язку з рухом у бік створення автокефальної Української православної церкви", - зазначив Помпео.

Нагадаємо, Синод Константинопольського патріархату 11 жовтня ухвалив рішення продовжити процедуру надання Українській православній церкві Томосу про автокефалію.

Як повідомляв "Апостроф", на думку глави МЗС Павла Клімкіна, після отримання Україною Томосу про автокефалію Росія буде намагатися уникати теми звільнення українських політв'язнів.

Читайте також матеріал "Апострофа" - Кремль у відчаї: Україна виграла найважливішу битву - Хара.