RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

​Соратник головного ворога Путіна попросив політичного притулку в США

Колишній координатор штабу російського опозиціонера Олексія Навального в Калінінграді, герой фільму Андрія Лошака "Вік незгоди" Єгор Чернюк попросив у США політичного притулку.

Про це виданню "МБХ медіа" повідомила юрист правозахисту "Листівки" Марія Бонцлер, яка раніше захищала його в суді.

"Єгор вчора мені написав, сказав, що він подав на політичний притулок в США, найняв адвоката і йому потрібно моє клопотання. Зазвичай розгляд прохання займає не менше півроку. Збирають докази, перевіряють. Але я думаю, з Єгором буде легше, тому що він є героєм чотирьохсерійного фільму Лошака", - розповіла Бонцлер.

Вона зазначила, що цей фільм є доказом і діяльності Чернюка, і його переслідування.

"Тим більше тут на нього заведено кримінальну справу, і він оголошений у федеральний розшук", - уточнила юрист.

За її словами, Чернюк зараз живе в США, вчиться там вже чотири місяці, "у нього все добре".

"Тому він і хоче отримати там політичний притулок, а потім і громадянство. Повертатися йому не можна, тому що тут його чекають", - зазначила Бонцлер.

Нагадаємо, Єгор Чернюк виїхав з Росії після того, як на нього завели кримінальну справу про ухилення від служби в армії. У квітні він покинув країну, а потім отримав візу в США, де вступив до коледжу.

Як повідомляв "Апостроф", опозиційному російському політикові, ворогові президента Росії Володимира Путіна, Олексію Навальному, якому "шиють" нову справу дворічної давнини, все ніяк не можуть визначитися з конкретним обвинуваченням.