RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Китай скинув на випробуваннях "мати всіх бомб": вражаюче відео

Китайська держкорпорація NORINCO вперше оприлюднила відео випробування нового типу авіабомби, яку назвала власною версією "матері всіх бомб".

Видання Global Times повідомляє, що бомбу, яка поступається тільки ядерній зброї, скинув бомбардувальник H-6K.

На сьогодні це найпотужніша неядерна бомба в Китаї.

Бомба важить кілька тонн. Її довжина - від 5 до 6 метрів. Потужний вибух може повністю знищити укріплені наземні цілі: будівлі, бастіони, оборонні споруди.

За словами китайського військового експерта Вея Дунсюя, бомбу можна використовувати, зокрема, для розчищення території від лісу. Після вибуху на випалене місце можна висаджувати безліч десантників з вертольотів. Військові спостерігачі розраховують також на психологічний ефект від "матері всіх бомб".

Як повідомляв "Апостроф, в 2017 році подібну бомбу застосувала армія США в Афганістані, скинувши на позиції ІДІЛ. Тодішній глава Пентагону Джеймс Меттіс не зміг відповісти на питання, скільки людей вбила "супербомба". "Відверто кажучи, рити тунелі, щоб порахувати трупи (убитих ворогів) - не те заняття, яке мають робити наші війська", - сказав Меттіс. За оцінкою влади Афганістану, під час вибуху бомби загинули від 36 до 92 бойовиків ..