RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

У Instagram з'явився проект про трагедію Голокосту, знятий у Львові: відео

У соціальній мережі Instagram створили акаунт Eva.Stories, що через сторіс розповідає про життя 13-річної Єви Хейман з Угорщини, яка загинула в Освенцимі в 1944 році.

Про це повідомляє The New York Times.

Цей проект знімали у Львові. Історія заснована на щоденнику, який вела справжня Єва під час Другої Світової війни. Щоденник знайшла мама дівчини, а через півсотні років його опублікували як книгу.

У сторіс в Instagram можна побачити, як жила дівчина до вторгнення нацистських військ в Угорщину, а потім перебування в єврейському гетто і дорогу до табору в Освенцимі.

Останній запис у щоденнику Єви датований 30 травня 1944 року. Убили її в таборі 17 жовтня 1944 року.

Цей проект створили ізраїльський мільйонер Мати Кохаві і його дочка Майя. Вони прочитали декілька десятків щоденників підлітків часів Голокосту і в підсумку обрали Єву.

Загалом історія дівчини складається з 70 епізодів. Їх знімали у Львові упродовж трьох тижнів, у зйомках брали участь близько 400 людей.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Eva.Stories Official Trailer

Публикация от Eva (@eva.stories)

Як повідомляв "Апостроф", 12 грудня у Комітеті Верховної Ради з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин було представлено концепцію Меморіального центру Голокосту "Бабин Яр" (BYHMC).