RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

​Сотні кілометрів пекла: українка, яка живе в Австралії описала реальну ситуацію

В Австралії продовжують вирувати найбільші в історії країни пожежі, внаслідок яких третина населення перебуває в зоні ризику.

Про це повідомляє ресурс TK Media, посилаючись на розповідь українки Марії Кириченко, яка кілька років вже живе в Сіднеї.

В країні вогонь охопив 6 мільйонів гектарів лісу і заповідних зон - це в 7 разів більше території, яка згоріла в лісах Амазонки, і в 3 рази більше масштабів каліфорнійських пожеж.

"Без применшення, ми спостерігаємо пекло на землі. Ситуація абсолютно катастрофічна. У грудні якість повітря в Сіднеї перевищувало критичні показники в 20 разів, його прирівнювали до кількості викурених сигарет за день - від 4-х до 37-ми в залежності від району. Складно уявити, що відбувається в епіцентрах подій і з крихітними легенями тварин. Ми-то хоч звикли до міського пилу і вихлопних газів, а для них це фатально", - зазначила Марія.

Вона також розповіла про жертв катаклізмів.

"Згоріло заживо або задихнулося від диму півмільярда тварин - ссавців, птахів, рептилій. Винищено третину популяції коал - вони повільно пересуваються і харчуються виключно евкаліптом, в якому багато масла, що робить його легкозаймистим", - додала українка.

Дівчина підкреслила, що полум'я висотою 50-70 метрів загасити неможливо.

"Вода випаровується до того як до нього долетить. Його можна тільки намагатися контролювати. А ще погодні умови - спека, посуха і вітер, який розносить вуглинки на відстань до 20 км. При сильному вітрі вогонь може пересуватися зі швидкістю 120 км/год. Від такого навіть на машині не заїдеш. Фронт пожеж розтягується на сотні кілометрів і обмежені людські ресурси теж не сприяють поліпшенню ситуації", - сказала Марія Кириченко.

Як повідомляв "Апостроф", інстаграм-модель Кейлен Уорд заявила, що зібрала близько 500 тисяч доларів США для допомоги в боротьбі з масштабними лісовими пожежами в Австралії.