RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

США зробили несподівану заяву щодо катастрофи в Ірані

Держсекретар США Майк Помпео заявив, що причиною аварії літака Boeing 737 "Міжнародних авіаліній України" в Ірані могла бути технічна несправність.

Про це повідомляє Fox News.

Він зазначив, що все-таки потрібно дочекатися результатів розслідування авіакатастрофи. Також американський чиновник висловив надію, що при цьому "іранці будуть співпрацювати в повній мірі".

"Я бачив повідомлення і можу сказати лише, що нам потрібно дуже швидко дістатися до суті. Ми повинні зрозуміти основну причину катастрофи. Можливо, це була технічна несправність", - сказав Помпео.

За його словами, американський народ повинен дізнатися, якщо таке дійсно з'ясується, що Іран зробив щось більш "віроломне".

Раніше президент Дональд Трамп висловив сумніви в тому, що літак зазнав аварії через механічні неполадки. Він заявив, що у нього "є підозри", що аварія "могла бути чиєюсь помилкою".

"Він летів над досить небезпечним районом. Хтось каже, що це технічна несправність. Я особисто навіть не думаю, що таке питання може стояти", - сказав Трамп.

Також відомо, що Сполучені Штати Америки візьмуть участь у розслідуванні аварії українського літака Boeing-737 MAX на запрошення Ірану, передає агентство Reuters з посиланням на Національне управління з безпеки транспорту США (NTSB).

"Центр оперативного реагування отримав офіційне повідомлення про авіакатастрофу літака МАУ. NTSB призначило акредитованого представника для розслідування катастрофи", - йдеться в повідомленні.

Участь США в розслідуванні підтвердила і іранська сторона.

США можуть брати участь в розслідуванні, оскільки Boeing 737-800NG МАУ, який зазнав катастрофи в Ірані, був спроектований і побудований саме в Штатах.

Як повідомляв "Апостроф", літак української авіакомпанії МАУ розбився в Ірані в ніч на 8 січня, загорівся перед катастрофою і намагався повернутися в аеропорт.