RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Коронавірус б'є по кишені: росіяни масово атакують банки

Через пандемію коронавірусу в Росії найбільші російські банки спостерігають різке зростання прохань громадян про кредитні канікули.

Про це повідомляє російське видання "Коммерсантъ".

Такі прохання фіксують від сотні тисяч росіян в день. Банкіри побоюються, що новою відкритою можливістю відкласти платежі на півроку скористаються навіть ті, чий добробут не постраждав.

"Згідно з прийнятими поправками до законодавства, банк повинен надати кредитні канікули протягом п'яти днів, а сам позичальник отримує три місяці на підтвердження погіршення свого становища. При цьому активізувалися шахраї, які надають позичальникам фальшиві довідки не тільки про доходи, а й про зараження коронавірусом", - йдеться в повідомленні.

До сих пір законних підстав вимагати канікули у громадян не було, але банки в добровільному порядку почали збирати такі заявки. Вони вимагали невеликий набір документів, що підтверджують, що позичальник дійсно постраждав. Кожен банк виробляв перелік самостійно.

клієнтів кредитна історія не погіршується, з'являється час на обслуговування кредиту. Для банків це теж добре", - розповів Анатолій Аксаков, глава комітету Держдуми з фінансового ринку.

Детальніше про коронавірус в Росії читайте в матеріалі "Апострофа": Путін затягнув з карантином: скільки мільйонів росіян помре від коронавірусу.