RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Відпочинок в епоху пандемії: як і коли Туреччина почне пускати туристів на курорти

В кінці травня Туреччина планує запустити туристичний сезон, зупинений через пандемію коронавірусу, але не в повному обсязі.

Італія і Британія перемагають в "битві": як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні та світі (оновлюється)

Про це повідомляє Hurriyet.

Так видання роз'яснює, що спочатку популярні турецькі курорти прийматимуть тільки громадян Туреччини. А працювати будуть тільки ті готелі, які отримають від Міністерства культури і туризму так звані "сертифікати здоров'я".

При цьому, головним умовами роботи готелю буде відмова від шведського столу і скорочення кількості столиків в своїх ресторанах, щоб відпочиваючі мали змогу дотримуватися соціальної дистанції.

Також передбачається, що завантаження в цей період готелів буде не більше, ніж 50% від максимальної місткості. Те ж стосується і кількості шезлонгів на пляжах і біля басейнів. Їх кількість має бути скорочено вдвічі, а дистанцію між ними збільшено до безпечних 1,5-2 метрів.

Також буде значно збільшено кількість обслуговуючого персоналу, щоб підтримувати дезінфекцію приміщень на належному рівні. Весь персонал готелів зобов'язаний носити маски, а також регулярно проходити медичний огляд і здавати тест на коронавірус.

Те ж стосується і штату медиків в готелях. При кожному готелі цілодобово повинен знаходитися лікар і кілька медсестер. У медичному кабінеті в наявності повинен бути набір необхідних медикаментів і експрес-тестів на визначення коронавірусу.

Масові екскурсії будуть категорично заборонені, а також скорочені розважальні програми на території готелів.

За словами міністра культури і туризму Туреччини Мехмета Нурі Ерсоя, іноземних туристів, якщо все буде добре, почнуть приймати тільки в кінці серпня.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, які країни вже вийшли з карантину, а які готуються.