RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Де можна відпочити влітку-2020 на умовах карантину: країни і популярні курорти

У разі зменшення кількості заражених коронавірусом в кінці літа деякі країни все ж відкриють свої кордони для туристів.

Новий "сплеск" смертності в Італії: як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні і світі (оновлюється)

Про це йдеться в сюжеті програми "Гроші".

Деякі країни, а особливо Європа, поки не знає, коли відкриє сферу міжнародного туризму. Наприклад, Іспанія не планує пускати до себе іноземців до наступного року. Нагадаємо, що там зафіксовано 213 тисяч інфікованих COVID-19.

Однак є й ті країни, які живуть за рахунок туризму, тому хочуть зберегти його навіть в умовах коронавірусу. Так, Туреччина і Єгипет вже розробили антикризові плани з більш жорсткими санітарними нормами. Там планують створити умови для меншого контакту між людьми, а також змінити систему харчування.

Такі нововведення збільшують витрати, тому тури для туристів подорожчають. Це стосується і авіаквитків, ціна на які також підвищиться.

Але для українських мандрівників будуть відкриті курорти всередині країни. Однак на їх дешевизну розраховувати не варто. В рамках відсутності конкуренції ціни за відпочинок в Затоці, Одесі, Залізному порту та інших прибережних районах будуть високими. Незважаючи на те, що сервіс відрізняється від закордонного, вартість проживання і харчування все одно виросте, стверджують експерти. Ціна на відпочинок буде вища навіть ніж за кордоном: Карпати дорожчі польського Закопане, Одеса дорожча іспанської Барселони.

За даними всесвітньої туристичної організації від зупинки туризму сфера збідніє майже на 500 мільярдів доларів. Також за час карантину світова авіація вже втратила понад 160 мільярдів доларів, а значить доля авіаперевізників - під питанням.

Відзначають, що від коронавірусу страждає бізнес у всіх країнах, які заробляли на подорожах. В Україні ситуація катастрофічна. Тому експерти радять звернути увагу на українські туристичні напрямки.

Як повідомляв "Апостроф", український уряд придумав схему авіаперевезень в умовах коронавируса, коли відкриються польоти, але лоукостер не підтримують їх ідею.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ
Теги: