RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Вино з мишенят: в Швеції представили колекцію найогидніших напоїв

У шведському місті Мальме відкрили тимчасову виставку алкогольних напоїв, які можуть відвернути людей від вживання алкоголю.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на інформацію, оприлюднену Associated Press.

Своєрідну виставку організував Музей огидної їжі, який існує в Мальме вже другий рік. Серед представлених напоїв - пиво, яке продавали в білках, а також вино з мишенят, яке п'ють в Китаї і Кореї. Виставлено тут також давній корейський напій, виготовлений з рису і збродженого дитячого калу, джин з Уганди, виготовлений із зіпсованих бананів, а ще вино з перестиглого апельсина, який забродив у воді з тюремного туалету.

Більшість із цих напоїв дійсно вживають десь в світі. У музеї вважають, що відвідувачі повинні переглянути свої стосунки з алкоголем і не пити все підряд.

Окрема колекція розповідає про вживання алкоголю в Радянському Союзі. В ній зібрані одеколони й лаки, які вживали люди, коли влада закривала алкогольні магазини, щоб зменшити пияцтво.

До речі, на вході в музей присутній табличка, на якій вказують, скільки людей за день знудило під час екскурсії.

Як повідомляв "Апостроф", раніше харківські активісти організували виставку речей, якими українські політики під час виборів намагалися підкупити виборців.