RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Ердогана розгнівало, що його грубо послали на обкладинці грецького таблоїду: фото

Через образливий заголовок грецької газети по відношенню до турецького президента Реджепу Тайіпа Ердогана виник скандал, в МЗС Туреччини для пояснень викликали посла Греції.

Про це повідомляє Hurriyet.

За словами міністра закордонних справ Туреччини Мевлюта Чавушоглу, його відомство жорстко висловилася послу Греції Міхаелю-Крістос Діамессісу через неприпустимий заголовок в грецькій газеті "Демократія" про Ердогана.

Він додав, що новинні агентства обох країн регулярно критикують політиків одне одного - іноді жорстко, однак свобода преси не повинна означати свободу образ.

Заголовок грецької газети написаний турецькою мовою - Siktir git, Mr. Erdogan, що можна перевести як "Пішов нах**, пан Ердоган". При цьому, згідно Вікіпедії, газета, яка опублікувала статтю з таким заголовком, є таблоїдом і не має значного тиражу.

При цьому грецький МЗС теж засудив такий заголовок видання.

Як повідомляв "Апостроф", в кінці літа в східному Середземномор'ї загострилася ситуація між Грецією і Туреччиною через спірні питання розпорядження природними ресурсами в регіоні, де Туреччина почала бурові роботи.