RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

"Удар" буде дуже сильним: вчені дали прогноз щодо другої хвилі коронавірусу в Європі

Міжнародна група математиків з Франції, Італії та Данії на чолі з Джакомо Каччапалья з Університету Клода Бернара в Ліоні розробили модель, на підставі якої можна передбачити динаміку другої хвилі поширення Covid-19 в європейських країнах.

Про це повідомляє Scientific Reports.

Вчені дали прогноз як для континенту в цілому, так і для окремих країн. На даний момент друга хвиля коронавірусу офіційно підтверджена в Бельгії, Боснії, Хорватії, Чехії, Греції, Нідерландах, Сербії, Словаччини, Словенії та Іспанії.

Як прогнозують математики, пікової точки друга хвиля Covid-19 досягне з липня 2020 року по січень 2021 року. Очікується, що в цей період хворих буде ще більше, ніж в першу хвилю.

Разом з тим, в кожній країні час настання максимальної кількості заражень може відрізнятися. Це залежить від декількох факторів - первинного показника інфікування, рівня зараження, кількості зовнішніх і внутрішніх поїздок жителів і жорсткості заходів, що вживаються.

Чим більш швидкі темпи поширення коронавірусу в країні сьогодні, тим швидше там настане пік. Так, у Франції та Норвегії він очікується в середині-кінці вересня, в Італії - в середині жовтня, в Фінляндії - в кінці жовтня, в Великій Британії - на початку листопада, а в Швеції - на початку 2021 року.

Вчені наголосили, що швидкість поширення вірусу залежить від вжитих заходів, перш за все соціального дистанціювання, контролю над локальними осередками зараження і прикордонного контролю. Чим раніше їх почнуть вводити, тим більші шанси на стримування захворюваності.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні за минулу добу, 23 вересня, коронавірус діагностували у 3 372 пацієнтів . Загальна кількість хворих з початку пандемії - 188 106.