RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Сирійський найманець розповів, як вони воюють в Карабасі на стороні Азербайджану

За чотири дні до початку боїв в Нагірному Карабасі з підконтрольною Туреччини території Сирії кілька сотень чоловіків були переправлені літаками в Азербайджан, де їх розмістився біля лінії протистояння з вірменами.

Про це один з найманців розповів арабської службі ВВС.

За словами співрозмовника видання, який зберіг свою анонімність, жителів контрольованих Туреччиною сирійських північних територій у віці від 17 до 30 років завербували охороняти військові пости на кордоні за платню до 2000 доларів на місяць. Переговори велися "з відома турецьких військових та Сирійської національної армії".

При цьому він стверджує, що брати участь в бойових діях не мав наміру. Серед тих, хто поїхав до Азербайджану, немає загартованих в боях з Асадом бійців. За його словами, це мирні ненавчені громадяни, які після перших втрат запросилися додому - однак їх не відпускають, погрожуючи в'язницею.

За даними джерела турецької служби ВВС в формуваннях "Сирійської національної армії", добровольцями в Карабах записалися близько 1000 чоловік, серед яких є досвідчені бійці бригад Султан-Мурада і бригади Хамзи. В Азербайджан вирушили перші 250 найманців, їх переправили з довколишнього великого турецького міста Газіантеп військовими транспортними літаками.

В "Сирійської національної армії", яка є конгломератом бунтівних сирійських збройних формувань, а також в уряді Туреччини і Азербайджану офіційно відкидають звинувачення у відправленні сирійських найманців в Карабах, називаючи ці повідомлення "вірменської пропагандою".

Як повідомляв "Апостроф", в Міністерстві оборони Вірменії повідомили, що Азербайджан завдає авіаударів на північному напрямку, використовуючи турецькі винищувачі F-16 і безпілотники.