RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

США посилили тиск на Європу через будівництво "Північного потоку-2"

Джерела німецького агентство dpa в Білому Домі повідомляють про посилення натиску адміністрації США на європейські компанії, які беруть участь в проекті "Північного потоку - 2".

Про це в суботу, 21 листопада, повідомляє Detsche Welle.

За даними джерела, Вашингтон контактує з фірмами та особами, яким загрожують санкції, щоб повідомити їх про наслідки.

"США не хочуть вводити санкції проти європейських компаній. Ми робимо ці дзвінки, щоб попередити їх і дати їм час вийти з проекту", - зазначив співрозмовник агентства.

З якими саме компаніями зв'язується Білий дім, джерело не назвало. На його думку, "Північний потік - 2" є геополітичним проектом, який Росія використовує для тиску на європейські країни.

Нагадаємо, що в кінці жовтня США поширили санкції щодо проекту "Північний потік - 2" не тільки на судна, що прокладають труби для газопроводу, але і на компанії, які надають цим судам різні послуги.

Газопровід, що прокладається з Росії до Німеччини по дну Балтійського моря, планувалося здати в експлуатацію до кінця 2019 року. Однак спочатку "Газпром" вибився з графіка, а в грудні минулого року проект повністю зупинився, оскільки іноземні судна-трубоукладчики відмовилися від участі в ньому через загрозу санкцій США. За різними оцінками, проект готовий на 93-97 відсотків.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Польща оштрафувала російську компанію "Газпром" на велику суму. За рішенням польського Антимонопольного комітету, компанія змушена заплатити понад сім мільярдів доларів.