RU  UA

Канаду і Росію накрили потужні снігопади та крижаний дощ: відео аномальної погоди

Рекордна заметіль накрила Канаду. У місті Лабрадор випало понад 70 сантиметрів снігу. У Приморському краї Росії десятки тисяч людей відрізані від цивілізації через крижаний дощ.

Подробиці – у сюжеті Апостроф News о 15:00 на Апостроф TV.

Під час бурі в Канаді сніг падав з неймовірною швидкістю - до 10 сантиметрів на годину. Епіцентр хурделиці був у місті Лабрадор. Там закрили дороги, провінційні урядові установи та школи, а також скасували рейси. У всьому регіоні фіксують перебої у подачі електроенергії. Вночі там очікуються сильні вітри.

Ще одна негода накрила Росію. Там у Приморському краї в результаті крижаного дощу більше 20 тисяч людей залишилися без опалення. Понад 60 тисяч мешканців не мають води та світла.

Наслідки крижаного дощу в регіоні ліквідують вже майже тиждень. Сильні зливи, вітри та снігопади спричинили енергетичні аварії, пошкодили лінії електропередач та зв'язку. Метеорологи зафіксували аномальну товщину обмерзання проводів і дерев - до 12 мм. Такого в краї не було протягом останніх 30 років.

У Владивостоці рятувальники та аварійні служби організували тимчасові пункти проживання. Крім того, в Приморському краї діє режим надзвичайної ситуації регіонального рівня. Скільки ще часу знадобиться, аби Примор'я повернулося до нормального життя, прогнозувати складно, адже негода не зупиняється.