RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Можливий новий спалах: вчені зробили тривожну заяву про Covid-19 в Ухані

У китайському місті Ухань, де в грудні 2019 року бцло зафіксовано перший спалах коронавірусу, може початися нова епідемія.

До такого висновку прийшли вчені з Китаю, йдеться в статті в журналі PLoS Neglected Tropical Diseases.

З'ясувалося, що коронавірус продовжував поширюватися по території Ухані і в травні 2020 року, вже після того, як було заявлено про завершення епідемії.

"Наші спостереження показують, що в Ухані проживала велика кількість безсимптомних носіїв SARS-CoV-2 вже після того, як всі носії явної форми інфекції видужали. Їх існування говорить про те, що менш агресивні штами коронавірусу, що викликали ці випадки зараження, можуть повторно проявити себе і викликати новий спалах COVID-19 на території Китаю", - йдеться в статті.

Таким чином поширення хвороби могло відбуватися і після зняття карантинних обмежень в Ухані і його околицях.

Нагадаємо, Ухань 76 днів був відрізаний від зовнішнього світу, карантин з міста зняли 8 квітня 2020 року. У червні влада заявила, що в місті не залишилося безсимптомних носіїв коронавірусу. До середини червня не було виявлено жодного безсимптомного носія.

Раніше стало відомо, що влада Ухані на початку епідемії приховувала інформацію про масштаби захворювання.

Як повідомляв "Апостроф", вчені з Уханьского інституту вірусології з'ясували, що нові види коронавірусу теж можуть передаватися від летючих мишей до людей.