RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

У Британії виявили наконечник списа, якому 3 тис. років - це справжня рідкість: фото

На одному з Британських островів, Джерсі, виявили наконечник списа, який був виготовлений між 1207 і 1004 роками до нашої ери.

Про це пише Jersey Evening Post.

Ольга Фінч, куратор археології Jersey Heritage, охарактеризувала знахідку як "дійсно захоплюючу для Джерсі" і сказала, що вона повністю відрізняється від інших предметів бронзового століття.

"Наш наступний крок - попрацювати з експертами з інших країн і подивитися на місцезнаходження знахідки, щоб дізнатися, які нові історії ми можемо відкрити про бронзове століття на Джерсі", - сказала вона.

Реставратор музею Jersey Heritage Ніл Махрер, який проводив реставраційні роботи на вістрі, сказав, що ніколи не бачив нічого подібного за свою кар'єру. Він зазначив, що деревина всередині древка спису настільки добре збереглася, що вчені змогли датувати її. Вони встановили, що їй понад 3 тисяч років і це деревина клена.

Як повідомляв "Апостроф", археологи в Ростовській області на розкопках кургану виявили незвичайне поховання, яке відноситься до скіфського часу (IV століття до н. е.). Разом із знатним чоловіком були поховані воїн і кінь.