RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У NASA випробували найпотужнішу ракету в історії: фото і відео

NASA (Національне управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору) провело успішні випробування ракети-носія Space Launch System в космічному центрі в Міссісіпі.

Запис випробувань опубліковано на YouTube-каналі NASA.

Зокрема тестувався центральний ракетний блок - найбільший елемент ракети, який коли-небудь створювало NASA. Чотири двигуни працювали понад вісім хвилин.

Space Launch System - надважка ракета-носій вантажопідйомністю 95 тонн з можливістю збільшення до 130 тонн. Корабель призначений для пілотованих польотів за межі навколоземної орбіти.

Випробування ракетного блоку проводилися в рамках підготовки до місії Artemis 1. У планах NASA в кінці 2021 року відправити в випробувальний політ навколо Місяця і назад безпілотний корабель "Оріон".

На 2023 рік запланована пілотована місія на Місяць Artemis 2. Висадка на Місяць повинна відбутися в 2024 році в рамках місії Artemis 3.

У Twitter Austin Barnard опубліковані фото Space Launch System.

Як повідомляв "Апостроф", NASA завершує остаточні випробування космічного телескопа "Джеймс Вебб" (JWST), який називають "мисливцем на інопланетян". Його планують запустити в жовтні 2021 року.