RU  UA  EN

Неділя, 30 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 червня

28 червня

Всі новини

"Війна" поколінь: в Європі діти подають до суду на батьків-антивакцинаторів

В Італії діти подають в суд на батьків, які не дозволяють їм вакцинуватися.

Про це повідомляє gazzettadelsud.it.

Справа в тому, що неповнолітній дитині для вакцинування від COVID-19 потрібен письмовий дозвіл обох батьків, навіть якщо вони розлучені та живуть окремо. Тому почастішали випадки подання до суду на батьків-антивакцинаторів, які чомусь не довіряють щепленням.

“Таких ситуацій багато. У мене самого справа 16-річного хлопчика, який хоче зробити щеплення, але його батьки протилежної думки про вакцинацію. Якщо конфлікт не виходить вирішити в родині, то необхідно звернутися до суду у справах неповнолітніх. У разі відмови, найкращим способом було б піти в школу або іншу навчальну установу, яку відвідує дитина, та активувати територіальну соціальну службу для подачі апеляції у раніше кваліфікований суд”, - каже президент асоціації адвокатів Джанні Бальдіні.

“Альтернативи немає. Якщо я хочу знову вийти на вулицю, веселитися, мандрувати, а також просто безпечно спілкуватися, мені необхідно зробити щеплення" - сказав один зі школярів в коментарі виданню.

Також “РИА Новости” повідомили в Асоціації сімейних адвокатів Тоскани, що 17-літній підліток із Флоренції подав до суду на батьків. За словами місцевих, вони називають вакцину гидотою та вважають небезпечною.

“Так як він неповнолітній, не може навіть сам обрати собі адвоката. Про проблему дізналися соціальні служби і школа звернулася до юристів через Міністерство освіти. Поки заяву не дійшла до суду. Я постараюся поговорити з батьками, щоб вони передумали. Інакше справу передадуть до суду у справах неповнолітніх і буде призначений спеціальний куратор від прокуратури”, - додає Бальдіні.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що перша в світі країна схвалила COVID-вакцину для маленьких дітей.