RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Рік в умовах, наближених до марсіанських: NASA шукає добровольців

В рамках підготовки до майбутніх місій NASA на Марс, оголошено набір бажаючих для участі в серії місій Crew Health and Performance Exploration Analog, які будуть "імітувати перебування на поверхні Марса".

Про це повідомляє Forbes.

Учасники місій (3 команди по 4 члени екіпажу) проведуть рік в умовах, наближених до марсіанських. Вони будуть жити в надрукованому на 3D-принтері ізольованому модулі Mars Dune Alpha площею 1700 квадратних футів (близько 158 квадратних метрів).

Члени екіпажу будуть здійснювати імітаційні виходи в космос і надавати інформацію про своє фізичне і психічне здоров'я, а також працездатність.

"Для отримання точних даних середовище проживання буде максимально наближеним до Марса, включаючи обмежені ресурси, ізоляцію, значні навантаження і вихід з ладу обладнання", - йдеться в статті.

Також до завдань учасників місій входять моделювання виходу в космос, наукові дослідження, фізичні вправи, роботи з технічного обслуговування, обмін повідомленнями.

Мета програми, запуск якої запланований на осінь 2022 року, - визначення проблем фізичного і психічного здоров'я, з якими можуть зіткнутися майбутні космонавти.

Кандидати для участі в місіях мають бути громадянами США у віці від 30 до 55 років, не палити, з хорошим володінням англійською мовою і високою мотивацією.

Також серед вимог - ступінь магістра і мінімум 2 роки практичного досвіду в сфері STEM: інженерія, математика, біологія, фізика або інформатика і обов'язковий досвід в пілотуванні літаком.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі з'явилися фото і відео проекту, як буде виглядати місто людей на Марсі.