RU  UA  EN

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Бельгія заблокувала 200 млрд "російських" євро та 1000 люксових авто

Слідом за Британією, яка вирішила "вморити голодом військову машину Путіна", удару по РФ завдала Бельгія. Ця країна заблокувала транзакції на суму понад 196 млрд євро в рамках режиму санкцій проти Російської Федерації.

Про це повідомляє Financial Times.

За даними міністерства фінансів Бельгії, надзвичайно висока сума для відносно невеликої країни пов'язана з тим, що на її території знаходиться компанія Euroclear, яка спеціалізується на розрахунках із угод з цінними паперами.

Swift, міжнародна банківська система, яка розірвала зв'язки з сімома банками країни-окупанта в рамках режиму санкцій, також знаходиться на території Бельгії.

Крім заблокованих транзакцій, ця країна заморозила активи на суму 2,7 млрд євро, що належать фізичним та юридичним особам, які потрапили під санкційний удар. Бельгійська митниця також заблокувала 1000 розкішних автомобілів, які прямували транзитом через бельгійські порти на шляху до РФ.

Нагадаємо, сьогодні західні країни запровадили жорсткі санкціїпрти сім'ї російського президента та його найближчого оточення.