RU  UA

Ізраїльський журналіст назвав "козирі" Путіна, щоб змусити Зеленського сісти за стіл переговорів

Країна-агресор РФ все частіше надсилає сигнали про бажання поновити переговори з Україною, оскільки справи на фронті для російського окупаційного війська перманентно погіршуються. Водночас у Росії все ще є два "козирі".

Про те, які козирі має Путін, щоб змусити Зеленського сісти за стіл переговорів, розповів "Апострофу" ізраїльський журналіст Сергій Ауслендер.

Російські окупанти фактично тримають у заручниках населення окупованих українських регіонів - це один "козир". Наступний - Запорізька атомна електростанція, яка в будь-який момент може стати зброєю масового ураження радіоактивними викидами.

"Ось і всі козирі, як у будь-якого світового терориста – бомба та заручники. Тільки бомба - атомна, і вона в центрі Європи", - наголосив журналіст.

У зв'язку з тим, що до російського диктатора Путіна, все частіше почали надходити доповіді про реальний стан справ на фронті повномасштабної російсько-української війни, Кремль просуває наративи про необхідність переговорів усіма можливими способами.

"Я нещодавно дивився на одному російському каналі сюжет, отож у ньому говорилося, що найважливіша стратегічна перемога "союзних сил" в Україні – це захоплення заводу КНАУФ на Соледарському напрямі. І це в російських новинах подається, наче взяття Берліна", - зауважив Ауслендер.

За словами журналіста, найімовірніше, що в оточенні Путіна наростають панічні настрої, мовляв, "вляпалися ми в таку історію, з якої вже час вибиратися", тому й намагаються донести російському диктатору, що переговори з Україною потрібні для Росії.

Повну версію інтерв'ю читайте тут: У Путіна залишилося два аргументи у переговорах з Україною - ізраїльський журналіст