RU  UA

Байден проти: американський військовий пояснив, чому Росію не визнають спонсором тероризму

Президент США Джо Байден виступив проти надання росії статусу країни-спонсора тероризму, що означатиме розрив дипломатичних відносин між країнами. У цих реаліях це буде не прагматично і не допоможе Україні.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив військовий оглядач, капітан першого рангу ВМС США у відставці Гаррі Табах.

"Ви знаєте, що я не великий шанувальник президента Байдена, але тут теж треба мати розум. Це ядерна держава, все одно з нею потрібно мати якийсь контакт. Все одно потрібно щось робити, коли вона почне розвалюватися. Там з'являться інші лідери, з ними теж треба буде домовлятися, з ними теж треба буде вести діалог. Тому розрив дипломатичних відносин із росією просто не прагматичний на сьогоднішній день", - пояснив Табах.

Примітно, що нещодавно посол США у росії подав у відставку.

"Це все не просто так, це такі жести, які показують, що ми з вами не дружимо. У нас із вами величезні проблеми, ви повинні їх вирішувати, це ваша проблема, а не наша. Це не прагматично. Тому якщо зараз оголосити росію у США країною-спонсором тероризму, чим вона і є... Росія завжди спонсорувала тероризм, це не нова річ, просто вони розпочали Третю світову війну проти всього світу. Україна сьогодні за весь світ воює. Це вже всім зрозуміло, там теж не всі алкоголіки та нероби сидять, там теж є люди, які мислять. Вони розуміють, що у них величезна проблема, яку вони мають вирішувати", - додав оглядач.

За словами Табаха, розрив дипвідносин між США та росією не допоможе Україні. Водночас, навіть без статусу країни-спонсора тероризму, росія залишилася без багатьох благ західних країн.

"Коли ти оголошуєш країну спонсором тероризму, ти позбавляєш їх дипломатів дипломатичної недоторканності. Знову ж таки, дипломатичною мовою це розрив дипломатичних відносин. Ніхто не надішле своїх дипломатів у країну, якщо вона вважається терористичною. Загалом, я думаю, що сьогодні вже все використовується у цьому понятті, якщо б оголосили росію країною, яка спонсорує тероризм, крім того, що ми не розірвали дипломатичні відносини", - резюмував Табах.