RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Глава Міноборони Британії про Путіна: зазнає невдачі у всіх своїх військово-стратегічних цілях

Російське окупаційне військо й російський диктатор Путін провалюються в усіх своїх військово-стратегічних цілях у повномасштабній війні проти України: ЗСУ успішно ведуть контрнаступ, НАТО розширюється, а міжнародна підтримка Києва зростає.

Про це заявив міністр оборони Великобританії Тоні Радакін для Newsweek.

Країна-терорист Росія вторглася в Україну 24 лютого й почала повномасштабну війну з надією, що велика путінська армія швидко здобуде перемогу, однак українське військо зустріло ворога з набагато потужнішою обороною, ніж очікувалося. Тому російські окупанти більше ніж за пів року війни не змогли досягти будь-яких значних цілей.

При цьому Збройні Сили України не тільки відмінно обороняються, а ще й ведуть успішний контрнаступ, зокрема на Харківщині та Херсонщині.

"Він хотів підкорити Україну. Цього не станеться. Він хотів взяти під контроль їхню столицю. Ми бачили, що це зазнало поразки раніше. Ми бачили, що він хотів послабити НАТО. НАТО зараз набагато сильніше, і у нас є Фінляндія, і приєднання Швеції. Він хотів зламати міжнародну рішучість. Ну насправді, за цей період це зміцнилося", - сказав Радакін.

Також він додав, що на Путіна "тиснуть" в Україні - його військо зіштовхується з серйозними проблемами, які наростають.

"Його проблеми зростають. У нього завжди були проблеми з екіпажем і обладнанням, яке він має. У нього не вистачає робочої сили. Його сили на землі слабкі", - пояснив міністр оборони Великобританії.

Водночас Україна користується допомогою міжнародних партнерів і "чинить вплив на місцях", посилюючи стратегічний провал Путіна.

Читайте також матеріал "Апострофа": Росіяни вже дійшли до дна, Путін кинув в Україну парадні армії - військовий експерт