RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Росія запустила фейк про експорт Україною електроенергії, зробивши кумедну помилку

Пропагандисти РФ поширили фейковий лист нібито від голови правління "Укренерго" Володимира Кудрицького Міненергетики про "відновлення експорту" електроенергії. Це чергова невдала спроба переконати українців у тому, що у відключеннях електроенергії винні енергетики, а не обстріли окупантів.

Про це повідомила національна енергетична компанія "Укренерго".

Читайте також: "Укренерго" скасувала режим НС: що відомо

У компанії зазначили, що автори фейку настільки поспішали, що написали звернення від ради директорів Укренерго, хоча український системний оператор має лише Наглядову Раду та Правління.

"Рада директорів" має російський оператор мереж, від яких наша країна назавжди від'єдналася ще 24 лютого.

"Це чергова невдала спроба переконати громадян, що нібито у відключеннях електроенергії мають енергетики, а не 9 масованих хвиль російських атак. Насправді експорт електроенергії не відбувається з 11 жовтня, і це можна побачити на інформаційних майданчиках європейських мереж" , - зазначили в "Укренерго".

У компанії також закликали українців дотримуватись інформаційної гігієни та користуватися виключно інформацією з офіційних джерел, як от державні установи та компанії.

Раніше "Апостроф" писав, що Україна одержала першу партію американського аварійно-ремонтного обладнання, яке допоможе відновити енергосистему після російських обстрілів.