RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

До Києва з візитом зібрався один із головних "талісманів" України у війні з Росією

Колишній прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон, який не раз підтримував українців у боротьбі з російськими окупантами і вже приїжджав до України, планує вчергове відвідати країну, щоб знову публічно висловити свою позицію – це станеться найближчими місяцями.

Про це повідомляє The Guardian.

Намір відвідати Київ Борис Джонсон озвучив своїм друзям, однак, за інформацією українських джерел, конкретної інформації про дати на цю мить немає.

Читайте також: Пов'язана з Україною: Джонсон отримав нову посаду у Великій Британії

Зазначається, що, як колишній прем'єр-міністр, політик отримає фінансований платниками податків захист безпеки під час закордонних поїздок на основі оцінки потенційної загрози. Своєю чергою, на забезпечення безпеки також очікують і з українського боку, як це відбувається з усіма іноземними високопосадовцями.

Голова спеціального комітету Палати громад з оборони Тобіас Еллвуд прокоментував бажання колишнього прем'єр-міністра Британії відвідати Україну. Він наголосив, що Джонсон не повинен втручатися в офіційні відносини між двома країнами.

"Звичайно, Київ буде радий будь-якому високопоставленому гостю із Заходу, не в останню чергу колишньому прем'єр-міністру, який із самого початку був піонером у військовій допомозі Україні. Але Борис не повинен заважати обміну повідомленнями чи офіційним каналам зв'язку між Лондоном та Києвом", — відзначив Еллвуд.

За словами іншого депутата-консерватора, поїздка Джонсона до Києва стане гарною рекламою для його міжнародних виступів, оскільки за перші чотири місяці свого перебування на посаді він заробив понад 1 мільйон фунтів стерлінгів, виступивши із чотирма промовами.

Нагадаємо, вперше Джонсон відвідав Україну у квітні 2022 року, невдовзі після звільнення деяких регіонів Київщини. Вдруге він несподівано приїхав у червні та знову здійснив візит у серпні, на День Незалежності.

Раніше ми писали, що Борис Джонсон привітав українців з новорічними святами.