RU  UA

Ракети можуть потрапити у висотку: що не так із встановленням систем ППО в Москві

Системи протиповітряної оборони "Панцир С1", встановлені на дахах будинків у Москві, за певних обставин можуть потрапити ракетами у висотні будинки.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Роман Світан.

Читайте також: "Не Міноборони єдиним": у Москві продовжують встановлення ППО

На його думку, російська влада встановлює "Панцирі" від безвиході.

"Бо для того, щоб закрити небо над усією Москвою багатоешелонованою системою оборони, у них просто немає цієї кількості ЗРК. Їх просто не існує, тим більше після того, як ми більшу їх частину знищили на фронті.

За СРСР Москва була прикрита трьома поясами ППО і третій проходив саме територією України. Весь СРСР переважно прикривав Москву, майже все ППО, яке було. Зараз же цих комплексів уже не існує: або стали непридатними, або знищені на українському фронті. Тому Москва повністю відкрита приблизно як Енгельс. Розгорнути по периметру Москви хоча б одну багатоешелоновану систему, тобто зібрати всі ЗРК з фронту і відвезти їх на Москву. Тому говорити про те, що Москву зараз прикрили, це як вірити в ефективність гумових танків", - зазначив Світан.

Він вважає, що російська влада прийняла в принципі правильне військове рішення: за допомогою ЗРК малої дальності прикрили виключно самі точки, не дуже піклуючись, що буде в радіусі 20 кілометрів.

"До речі, збивати цей комплекс буде все, що рухається. Хорошу кульку з алюмінієвою фольгою, пущена за вітром, комплекс сприйме як БПЛА, піде ракета, а вже в яку висотку в Москві вона вріжеться невідомо. Але це проблеми Москви", - сказав експерт .

Як повідомляв "Апостроф", встановлення систем ППО на дахах будинків у Москві та біля путінської резиденції в Ново-Огарьово свідчить про те, що влада злякалася появи в Україні далекобійної зброї, а також можливості бунту своєї армії та удару з боку США.