RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

6 травня

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

Всі новини

У Росії активно розганяють фейк про мобілізацію етнічних угорців на Закарпатті: в чому мета вкиду

Проросійські ЗМІ РФ та Угорщини почали активно розповсюджувати чутки про "злочинну" мобілізацію угорців Закарпаття – це робиться з метою розпалювання внутрішнього конфлікту в Україні.

Про це повідомляє "Інформаційний опір".

Так, у вівторок, 24 січня в російському виданні ТАСС було опубліковано замітку про "масову військову мобілізацію етнічних угорців у Закарпатській області українською владою, щоб заповнити великі втрати на полі бою". ЗМІ заявили, що це робиться з метою поповнення втрат 128-ї гірничої бригади "Мукачево", половина складу якої загинула під Соледаром.

Читайте також: ЄС втомився від Угорщини: політик пояснив риторику Орбана

Цікаво те, що автори матеріалу посилаються на репортаж угорського інтернет-видання PestiSracok, яке, ймовірно, займає одне з центральних місць у поточній антиукраїнській інформаційній кампанії.

Варто зазначити, що в "утиску" українцями закарпатських угорців зацікавлений і один із сателітів Кремля, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, який не раз ставив палки в колеса України.

Зокрема, як ми писали раніше, він заявив, що Угорщина накладе вето на можливі санкції ЄС проти російської ядерної енергетики.