RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Вибухи в Ірані: Тегеран викликав українського дипломата для пояснень

У понеділок, 30 січня, до МЗС Ірану викликали тимчасового повіреного у справах України через коментарі Офісу президента щодо вибухів на іранських військових об'єктах.

Про це повідомили в інформаційному агентстві Tasnim, передає Al Arabia.

Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк прокоментував, зокрема, вибухи від удару безпілотника на іранському військовому заводі в провінції Ісфахан, де виробляються дрони "шахеди", називаючи цей випадок "невблаганною та вбивчою логікою війни".

Читайте також: В Україні згадують жертв авікатастрофи в Ірані: що сталося три роки тому

"Логіка війни невблаганна та вбивча. І виставляє жорсткі рахунки авторам та співучасникам. Паніка в Росії: нескінченна мобілізація, ППО в Москві, окопи на відстані 1000 кілометрів, підготовка бомбосховищ. Вибухова ніч в Ірані: дронові й ракетні виробництва, нафтопереробка", - написав Подоляк, наголошуючи, що Україна попереджала Тегеран про можливі наслідки допомоги Росії у її повномасштабній війні.

Нагадаємо, що вночі проти 29 січня відбувалася масована атака безпілотників на військово-промислові об'єкти Ірану. У цьому інциденті Тегеран неофіційно звинувачує Ізраїль.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що стало приводом для військової операції Ізраїлю в Ірані.

Також "Апостроф" писав, що Іран поглиблено співпрацює з країною-терористкою Росією в ядерній програмі, що становить загрозу інтересам Ізраїлю та США.