RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Не ті ракети: в Ізраїлі пояснили, чому "Залізний купол" не підходить для України

Протиракетні системи "Залізний купол" не допоможуть Україні під час масованих ударів ЗС РФ.

Таку думку в ефірі телемарафону озвучив посол Ізраїлю в Україні Михайло Бродський.

За його словами, системи ПРО "Залізний купол" показали свою ефективність на Близькому Сході. Це пояснюється тим, що озброєння призначене для знищення ракет малої дальності, які випускають із Сектору Газа або Південного Лівану по Ізраїлю.

Читайте також: Чи передасть Ізраїль Україні "Залізний купол"? Нетаньяху зробив обнадійливу заяву

У цьому контексті Михайло Бродський зазначив, що системи ПРО "Залізний купол" не допоможуть Україні під час масованих ударів Росії, оскільки загарбники здійснюють пуск снарядів іншого типу. За словами посла, вказане озброєння також не дозволить українським військовослужбовцям перехоплювати балістичні ракети.

"Мені здається, що питання про постачання "Залізного купола" вже зняте з порядку денного. Ми всі чудово розуміємо, що "Залізний купол" не підходить для України. Він не зможе вирішити ті проблеми, з якими сьогодні стикається Україна", - продовжив посол. в ефірі телемарафону.

Окремо Бродський анонсував, що найближчими днями глава МЗС Ізраїлю з офіційним візитом прибуде до Києва. За словами посла, це буде перший приїзд ізраїльського міністра до України від початку повномасштабного вторгнення.

Раніше ми розповідали, чому Ізраїль може блокувати постачання "Залізного куполу" до України.