RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Німецькі зенітки MANTIS поставлять біля кордону з Україною: у чому їхня особливість та яке завдання виконуватимуть

Німеччина безкоштовно передасть Словаччині дві системи протиповітряної оборони MANTIS для посилення захисту східного кордону країни, який межує з Україною.

Про це повідомили в Міноборони Словаччини.

За словами словацького міністра оборони Ярослава Надя, ці системі будуть у країні на постійній основі для втілення "спільної мети НАТО – зміцнення і захисту східного кордону, частиною якого ми є". Як відомо, на східному кордоні Словаччини розташовується і база ремонту техніки для ЗСУ, яку розгорнули там, найімовірніше, наприкінці листопада минулого року

Читайте також: Словаччина готова передати Україні винищувачі МіГ-29: деталі домовленостей

Разом з цим Німеччина передасть словакам радар спостереження з дальністю дії до 100 кілометрів і проведе навчання словацьких військових. До того ж варто зауважити, що дві системи MANTIS складаються з восьми станцій автоматичного озброєння, двох радіолокаційних станцій і командного пункту.

Фото: Rheinmetall Air Defence AG

Як відомо, зенітно-ракетний комплекс MANTIS – це стаціонарна й автоматизована система озброєння, створена задля безперервної оборони наземних об'єктів від ураження з боку ракет, артилерійських систем, мінометів і дронів.

Фото: Відкриті джерела

MANTIS здатний виявляти ціль за дві секунди та попереджувати про атаку за 20-30 секунд, тоді як для ураження однієї цілі може бути застосовано до 36 снарядів AHEAD зі швидкістю 1000 пострілів на хвилину. При цього вогонь може вестися автоматично з двох зенітних гармат зі складу одного вогневого модулю по кількох цілях одночасно.

Раніше "Апостроф" повідомляв, коли Бундесвер почне готувати екіпажі ЗСУ на танках Леопард 2.