RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Під час візиту Байдена до Києва у РФ пройшли невдалі пробні запуски ракет "Сармат"

У день, коли президент США Джо Байден відвідав Київ, Росія провела випробування міжконтинентальної балістичної ракети "Сармат". Однак воно виявилося провальним.

Про це розповіли офіційні особи США, пише CNN.

Як повідомив один із співрозмовників видання, Росія заздалегідь повідомила США про запуск, ймовірно, через лінію зв'язку з російськими військовими. Інший чиновник зазначив, що це випробування не становить небезпеки для Сполучених Штатів і вони не розцінюють його як аномалію чи ескалацію.

Читайте також: Кремлівське пугало: чому Путін знову "качає" ядерну тему

Більше того, відомо, що випробування ракети "Сармат", яка здатна нести кілька ядерних боєголовок, виявилися невдалими. Проте ракету успішно випробували раніше, і якби нинішнє випробування було успішним, президент Росії Володимир Путін відзначив це у своєму виступі 21 лютого.

Натомість Путін офіційно оголосив про припинення участі РФ у Договорі про скорочення стратегічних наступальних озброєнь.

Як повідомляв "Апостроф", 21 лютого, під час щорічного послання до Федеральних зборів, президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія припиняє свою участь у Договорі про скорочення стратегічних наступальних озброєнь.