RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Чого чекати від Лукашенка після вибуху у Мачулищах: в Україні дали прогноз

Інцидент з атакою на російський військовий літак, швидше за все, не буде використаний режимом Лукашенка для того, щоб виправдати свою можливу майбутню участь безпосередньо у бойових діях в Україні.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів кандидат політичних наук, член Громадської ради при МЗС України, експерт із міжнародної безпеки Фонду "Демократичні ініціативи" Тарас Жовтенко.

Читайте також: Нікуди не полетить: на аеродромі під Мінським вибухнув літак ДРЛО А-50

Він розповів про те, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко розуміє, що чим довше він у підвішеній ситуації, тим більше у нього виникає саме внутрішніх ризиків.

"Ситуація – і соціально-економічна зокрема – в країні не дуже хороша. Усі чудово розуміють, що країна просто йде шляхом поглинання Російською Федерацією. Власне, чим довше триває ця війна, чим довше Лукашенко залежить від певної міри від путінського режиму, тим більше це підігріватиме певні внутрішні настрої – антилукашенківські. Очевидно, що будь-які подібні інциденти Лукашенко використовуватиме для того, щоб ще більше закручувати гайки власному населенню", - розповів він.

Більше читайте у матеріалі: Лукашенко вступить у війну? Ключові наслідки удару по літаку-розвіднику в Білорусі