RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Розвиває стратегічне партнерство на благо України: чому Китай "зачастив" до Росії

Китай, який у річницю повномасштабного російського вторгнення в Україну запропонував так званий "мирний план", планує розвивати взаємовигідне стратегічне партнерство з Росією та далі співпрацювати з міжнародною спільнотою з метою пошуку політичного розв'язання "кризи в Україні".

Про це заявив речник міністерства закордонних справ КНР Ван Веньбінь, коментуючи питання стосовно аргументів Пекіна для зміцнення військових зв’язків із Москвою на тлі триваючої агресії Росії проти України, інформує Укрінформ.

Читайте також: Неприйнятна позиція: Зеленський жорстко відповів на "мирний план" Китаю по Україні

За словами прессекретаря Китай та Росія дотримуються принципів відсутності альянсу, конфронтації та націлювання на будь-яку третю сторону в розвитку своїх відносин. Вони створюють новий тип стосунків між двома великими державами "на основі взаємної поваги, мирного співіснування та взаємовигідної співпраці".

"Китай готовий співпрацювати з Росією... і просувати наше всеосяжне стратегічне партнерство координації для нової ери", - заявив Ван Веньбінь.

Він також наголосив на "послідовній і чіткій позиції Китаю" стосовно України.

"Ми твердо віддані сприянню мирним переговорам і продовжуватимемо працювати з міжнародним співтовариством, щоб відігравати конструктивну роль у політичному врегулюванні "кризи в Україні", - резюмував речник міністерства закордонних справ КНР.

Раніше ми писали, чи передавав Китай Росії зброю для війни в Україні.

  • Вас може зацікавити:

Китай готується до розпаду РФ? Влада опублікувала карту з "віджатою" росіянами територіями

Зеленському треба бути обережним: як Китай поглинає Росію

Візит Сі Цзіньпіна до Путіна: які результати дводенних переговорів