RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Німеччина масово висилає путінських дипломатів: у Кремлі вже відреагували

У суботу, 22 квітня, Німеччина офіційно вирішила масово вислати дипломатів Росії з країни. Кремль, який загрожує Заходу "мобілізаційною ескалацією" у разі контрнаступу ЗСУ, у відповідь загрожує "віддзеркалити" такий крок.

Про це повідомляє Міністерство закордонних справ РФ.

Читайте також: Гуртом легше: як і коли Росію викинуть із ринку ядерних технологій

"Влада ФРН прийняла рішення про чергове масове висилання співробітників російських дипломатичних представництв у Німеччині. Рішуче засуджуємо ці дії Берліна, який продовжує демонстративно руйнувати весь масив російсько-німецьких відносин, включаючи їх дипломатичний вимір", - йдеться в офіційній заяві МЗС Росії.

У зовнішньополітичному російському відомстві також наголосили, що Німеччина нібито порушила свої запевнення про небажання афішувати масове висилання російських дипломатів, розповівши ЗМІ про таке рішення.

"Як реакцію на ворожі дії Берліна російською стороною прийнято рішення про "дзеркальну" висилку з Росії німецьких дипломатів, а також про суттєве обмеження максимальної кількості співробітників німецьких дипломатичних представництв у нашій країні, про що було офіційно повідомлено Посла ФРН в Росії Г. фон Гайра під час бесіди в МЗС Росії 5 квітня 2023 року", - зазначає МЗС РФ.

Нагадаємо, 21 квітня відбулося перше засідання глав Міністерств оборони у форматі "Рамштайн-11", де йшлося про нагальні питання допомоги Україні. "Апостроф" назвав основні підсумки "Рамштайну-11".

  • Вас також може зацікавити:

Це нормально: міністр оборони ФРН допустив удари ЗСУ по Росії

ЗСУ отримали від Німеччини системи Patriot: що відомо

Квартиру канцлера ФРН Шольца намагалися пограбувати: злодія зняли камери