RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Біля Токіо є ліс, який називають "Лісом самогубць": влада роками намагається зруйнувати його похмуру славу. Фото

Лісовий масив Аокігахара розташований біля північно-східного схилу гори Фудзіяма, приблизно за 100 км від Токіо. Там щороку відбувається від 50 до 100 самогубств.

Про це повідомляє ncient-origins.net.

Читайте також: У Японії презентували мітлу, що літає, як у фільмах про Гаррі Поттера: фото і відео

Через потужні дерева в лісі Аокігахара завжди безвітряно. Диких тварин тут майже немає, зате безліч непривітних кам'яних печер. Все це створює в лісі лякаючу атмосферу тиші.

У цьому лісі скрізь можна побачити спеціальні знаки, які відмовляють від самогубства. "Тихо подумай ще раз про своїх батьків, братів і сестер або дітей", - говорить один рекламний щит. "Ваше життя - дорогоцінний подарунок від батьків".

З цим місцем зараз пов'язано багато містичних історій, його атмосфера надихнула голлівудських продюсерів на створення драми "Море дерев" (2015) та фільму жахів "Ліс примар" (2016). Про Аокігахару було також знято документальні фільми.

У запобіганні суїцидам беруть участь люди, які мешкають поруч. Так, власник кафе, розташованого поряд із лісом, розповів, що за 30 років врятував 160 людей, вчасно попереджаючи владу про самотніх відвідувачів.

Історично культурна інтерпретація самогубства в Японії сильно відрізняється від його розуміння як гріха в юдео-християнстві. Самогубство у Японії традиційно асоціювалося з романтизованими ідеалами честі.

Місцева влада закликає ЗМІ зменшити сенсацію в лісі Аокігахара.

Інтернет наповнений міськими міфами, від мобільних телефонів та компасів, які виходять з ладу в лісі, до розповідей про неспокійні духи та інші паранормальні явища. У відповідь на це в надії на порятунок життів було введено камери відеоспостереження та патрулі боротьби з самогубствами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що археологи знайшли в Японії унікальне дзеркало у формі щита та величезний меч .

Вас також може зацікавити: