RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Схожі на пластикове каміння: на дальньому острові знайшли унікальну скульптуру

Науковці виявили на фактично ізольованому острові Тріндаді поблизу Бразилії унікальну скульптуру. Вона містила пластик у своєму складі.

Про це повідомляє Рhys.org.

Читайте також: У Японії знайшли давню дерев'яну статую заввишки 3,5 метра: фото та відео

Як зазначається, вчені працювали біля заповідника Черепаший пляж, що вважається найбільшим у світі місцем розмноження унікальних зелених черепах. Там вони натрапили на скупчення синьо-зелених скель.

Дослідивши зразки породи у лабораторії, виявилося, що це новий вид геологічної формації. Він поєднує земні процеси, що відбуваються під час формування гірських порід упродовж мільярдів років. Найцікавішим інгредієнтом виявився пластик - залишки рибальських сіток. Науковці побоюються, що в міру руйнування гірських порід мікропластик може потрапити у навколишнє середовище та ще більше забруднити харчовий ланцюг острова.

"Люди впливають на процеси, які раніше були цілком природними, наприклад, утворення гірських порід. Це узгоджується з уявленням про антропоцен, про який сьогодні багато говорять вчені - нову геологічну епоху. Знахідка турбує і засмучує", - зауважили вони.

Відомо, що аналогічні кам'яно-пластикові утворення раніше фіксували на Гаваях, Італії, Британії та Японії. Проте острів Тріндаді вважається найбільш віддаленим місцем на планеті з тих, де було знайдено такі структури.

Раніше ми писали, що на дні океану дослідники знайшли "заповідник" з невідомими істотами.

  • Вас може зацікавити:

В Ізраїлі під час розкопок у пустелі знайшли скриньку зі скарбом: фото

В Єгипті відновили чудові "картини" в стародавньому храмі бога Хнуму: фото

У Японії знайшли давню дерев'яну статую заввишки 3,5 метра: фото та відео