RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Мавіки у Карабаху: Росія постачає озброєння на Південний Кавказ

Головним спонсором збройних провокацій в Карабаху є росія.

За інформацією Телеграф з посиланням на телеграм-канал AZfront, китайські розвідувально-ударні дрони DJI Mavic 3 Fly More Combo із системами скидання вибухівки відправила у регіон російська федерація.

Відповідно до розвідінформації, розпорядження про постачання дронів віддав особисто заступник начальника Генштабу РФ Олексій Кім. Нелегальною доставкою вантажу в Карабах у зону відповідальності російського військового контингенту керував майор ЗС РФ Леонід Садовий. За прийом дронів відповідальним називаютьартилеристаНорайра Нельсона Асланяна. За даними ГУР, постачання основної партії дронів було здійснено в останні кілька місяців.

Як зазначає Azfront, інформацію ГУР про таємне постачання дронів надало те ж саме джерело, яке 13 травня повідомило про початок поставок до Вірменії французької військової техніки. За місяць ці дані підтвердив екс-радник Міноборони Франції Еммануель Дюпюї.

Ще у березні було опубліковано дані, що свідчать про те, що Головне управління розвідки тримає в полі зору зв'язки РФ з Вірменією у військовій сфері. У квітні керівник ГУР Буданов публічно продемонстрував, що його відомство уважно відстежує військовий контингент РФ у Карабаху.

DJI Mavic 3 Fly More Combo є чи не найзатребуванішим дроном у військових діях в Україні з обох боків. Він застосовується для ведення розвідки, коригування вогню та бомбометання. Система скидання, що встановлюється на цих дронах, дозволяє скидати вибухівку загальною вагою до 500 г. Бомбометання здійснюється разово або порційно (по черзі) з висоти близько 60 м. Максимальна висота - до 500 м, відстань - до 30 км, максимальний час польоту - 46 хвилин.