RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Через дії Макрона на Південному Кавказі зберігається проросійська риторика та загроза провокацій

Бачення французького президента Еммануеля Макрона може співпадати з риторикою Москви та Ірану, яким не потрібен мир у Карабаху.

Про це пише Телеграф.

Макрон заявив, що чинить на президента Азербайджану Алієва більший тиск, ніж прем'єр Вірменії Пашинян. Політик сказав, що він "єдиний, хто має чітку позицію і послання Арцаху". Заява Макрона в Марселі свідчить про підтримку проросійських провокацій у Карабаху. Своєю чергою, іранці та росіяни розглядають сепаратистський анклав у Карабаху як "вимикач" постачання енергоносіїв Азербайджану до ЄС, пояснює один із провідних ізраїльських медіа Begin-Sadat Center.

Після європейського саміту в Кишиневі 1 червня, Макрон заявляв телефоном співголові Координаційної ради вірменських організацій Франції Мураду Папазяну: "Тільки мене цікавить майбутнє Арцаха, а інші учасники переговорного процесу (канцлер ФРН Шольц та голова Європейської ради Мішель) вважають Арцах невід'ємним".

За визначенням Чеської служби CNN, Євросоюз зацікавлений в мирі між Вірменією та Азербайджаном, оскільки Баку має "потенціал стати ключовим енергетичним партнером ЄС, який може допомогти компенсувати втрату російського викопного палива".

Політика Макрона на Південному Кавказі відповідає інтересам Москви та Тегерана та суперечить зусиллям Вашингтона та Брюсселя щодо досягнення мирного врегулювання між Єреваном та Баку, пише The Wall Street Journal.

Тепер Макрон фактично є заручником радикальних елементів у вірменській діаспорі, незважаючи на той факт, що вони мають у Франції мізерний вплив. Кількість французьких громадян вірменського походження, які мають право голосу, – близько 600 тисяч. Це 1% від загальної чисельності виборців.