RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Не такий відомий, як Стоунхендж: в Англії є ще один аналог всесвітньо відомої пам’ятки, фото і відео

У графстві Вілтшир, що на півдні Англії, неподалік від відомого Стоунхенджа, можна побачити вражаючу його альтернативу - стоячі камені Ейвбері утворюють найбільший у світі мегалітичний комплекс.

Про це повідомляє Ancient Origins.

Хоча Ейвбері і не настільки відоме місце, як Стоунхендж, але при цьому воно має свою особливу енергетику та не переповнене тисячами туристів. До його каменів можна не лише торкатися, але й заряджатися "космічною" енергією.

Читайте також: Майже як чотири футбольні поля: у Нідерландах знайшли свій "Стоунхендж"

Ейвбері-Хендж складається з декількох кільцевих споруд, найстаріші з яких належать до кінця IV століття до нашої ери. Зовнішнє кільце Хенджа мало діаметр 420 метрів і було обгороджено валом висотою чотири метри. З внутрішньої сторони до валу прилягав V-подібний рів. Його ширина у верхній частині становила 21 метр, а глибина - 11 метрів. Протягом тисячоліть вал зіштовхувався, а рів покривався ґрунтом, але місце все ж залишало сильне враження.

Це просторе місце з його величезними земляними укріпленнями та трьома кам’яними колами привернуло значну увагу спільноти Нью-Ейдж, яка вважає його епіцентром енергетичних магістралей, відомих як Лінії Лея. У той час як ентузіасти стверджують, що розпізнають закономірності та зв’язки між стародавніми пам’ятками, скептики стверджують, що подібні лінії можна провести між випадковими точками на карті. Та будь-якому випадку Ейвбері-хендж варто відвідати, аби насолодитися особливою атмосферою.

Раніше ми писали, археологи з Британії знайшли 1300-річні намисто із золота та дорогоцінного каміння, які вважаються найдорожчими у своєму роді з усіх коли-небудь знайдених. Ймовірно, воно належало королівській особі.

  • Вас також може зацікавити:

У Польщі археологи виявили масове поховання вампірів: сотні людей були страчені

В Ізраїлі у "чорного археолога" вилучили монети останнього єврейського царя: фото артефактів

Яким насправді був Тутанхамон: єгиптолог розкрила правду про фараона