RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Членство України в НАТО: у Байдена відреагували на скандальну заяву представника Альянсу

Представники адміністрації президента США заперечили інформацію про те, що ведуться дискусії стосовно можливого членства України в НАТО у випадку, якщо Україна відмовиться від певних частин своєї території на користь РФ.

Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій Білого дому Джон Кірбі під час брифінгу.

Так, відповідаючи на запитання журналіста щодо дискусій про обмін українських територій на членство в НАТО, Джон Кірбі, представник адміністрації Державного департаменту США, запевнив, що жодних обговорень чи дискусій про можливий обмін українських територій на членство в НАТО не відбувається. Він відзначив, що інформація про такі розмови не відповідає дійсності.

Читайте також: Території в обмін на НАТО: а ви не офигіли, шановні?

Посадовець наголосив, що офіційна позиція США полягає в тому, що в подальшому Україна має можливість стати членом НАТО. Це було підтверджено керівництвом країн-членів Альянсу під час останнього саміту, що відбувся у Вільнюсі.

"На Вільнюському саміті Альянс підтримав ідею про те, що шлях до членства (України в НАТО – ред.) може бути розроблений. Наразі основна увага зосереджена на допомозі Україні у боротьбі з російською агресією та поверненні територій, які повністю належать Україні. Вони досягають прогресу щодня, і ми продовжуватимемо їх підтримувати", – заявив Кірбі.

Раніше ми писали, до чого приведуть компроміси задля вступу до НАТО.

  • Вас може зацікавити:

"Віддайте Бранденбург чи Піренеї": посол Польщі у Києві різко відповів європейцям

Напад на НАТО: у США відповіли на ядерні загрози Медведєва

Який сенс вступу до НАТО, якщо країна програє війну? Що має стати головним для України