RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Воїни Стародавньої Греції носили спідниці: цьому є несподіване пояснення, фото

Воїни стародавньої Греції носили спідниці – це було не просто модою, а символом їхньої мужності та сили.

Про це повідомляє Ancient Origins.

В історичній Греції, особливо в архаїчний і класичний періоди (приблизно 800-323 рр. до н. е.), спідниці були невіддільною частиною традиційного грецького вбрання, як для чоловіків, так і для жінок. У вбранні чоловіків виділяється хітон — простий одяг, що нагадує спідницю до колін, створений з прямокутного шматка тканини, закріпленого шпильками або ґудзиками, а також гіматій — велика хустка, яку носили поверх хітона. Такий стиль не лише був практичним для теплого середземноморського клімату, але й символізував силу та могутність.

Читайте також: Археологи знайшли в Туреччині статую трьохголової богині Гекати: фото

Славетні спартанці, відомі своєю військовою майстерністю, з гордістю вдягали періскеліс – коротку вовняну спідницю з поясом. Цей вибір одягу мав певну логіку, яка об'єднувала практичність та символізм. Періскеліс полегшував рухи на полі бою, надаючи спартанським воїнам перевагу в сутичках. Носіння спідниці символізувало відданість воєнному способу життя та відмові від зайвої розкоші, гармонізуючи з духом воїнів.

Бажання носити спідниці також коріниться у глибокій культурній традиції. В Античній Греції велику цінність приділяли людській фігурі, і одяг часто конструювався з метою виокремлення природних контурів тіла. Спідниці дарували вільність рухів, підкреслюючи фізичну майстерність чоловіків, які займалися спортом або були воїнами.

З часом мода розвивалася і в Греції стали частіше одягати штани, багато в чому через вплив інших культур та практичності верхової їзди.

Раніше ми писали, археологи знайшли в Китаї найдавнішу дренажну систему з кераміки, якій 4 тисячі років.

  • Вас може зацікавити:

На Хортиці знайшли монету часів Римської імперії: чим унікальний цей артефакт

Розкрито ще одну таємницю Крижаної людини Етці:стало сюрпризом для вчених, фото і відео

Граф Дракула плакав справжніми кривавими сльозами: вчені знайшли підтвердження легенди, відео