RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Граф Дракула плакав справжніми кривавими сльозами: вчені знайшли підтвердження легенди, відео

Команда румунських та італійських хіміків опублікувала дослідження, в якому стверджується, що сумновідомий середньовічний румунський правитель Влад Цепеш і натхненник персонажа графа Дракули буквально, а не метафорично, плакав кривавими сльозами.

Про це пише Аncient origins.

Читайте також: В Польщі знайшли моторошне поховання дитини-"вампіра": жертву скували замком, фото

Дослідження показує, що його криваві сльози були спричинені медичним станом, через який кров потрапляла в його слізні протоки, коли він відчував бажання плакати. Швидше за все, він хворів на рідкісну гемолакрію, яка змушує людину плакати зі сльозами, які містять справжню кров. Ті, хто бачив, як Влад Цепеш проливає криваві сльози, можливо, вважали це відображенням його злого характеру, а не вважали це захворюванням.

Влад Цепеш, можливо, був набагато кровожерливішим, ніж вигаданий граф Дракула. Історики приписують йому загибель понад 80 000 солдатів і невинних мирних жителів під час його боротьби за збереження незалежності Валахії від Османської імперії.

Події, що відбулися в 1462 році, розкривають глибину психопатії Влада Дракули. Того року султан Османської імперії Мехмед II повів армію з 90 000 осіб до Валахії в рамках постійних зусиль завоювати майбутні землі Румунії та поглинути.

Щоб зупинити вторгнення, Влад Цепеш наказав посадити на палю понад 23 000 полонених, яких його війська захопили під час партизанських рейдів на територію Османської імперії. Коли армія Мехмеда просувалась вперед, їх зустріло жахливе видовище нещасних людей, зокрема чоловіків, жінок і дітей, прибитих до стовпів, що стояли на шляху до Валахії.

Насправді ніхто з чоловіків, жінок і дітей, яких Влад вирішив стратити, не був османським турком. Це були невинні сербські та болгарські мирні жителі, чиї народи були завойовані османами і які не мали прихильності до своїх окупантів.

Нагадаємо, що британські археологи виявили місто епохи Стародавнього Риму.

Вас також може зацікавити:

У Польщі розкопали схованку лицарів Середньовіччя: чим унікальна

В Англії розкрили таємницю стародавньої могили: останки належали "амазонці", фото

В Ізраїлі розшифрували напис про біблійних царів: деталі експедиції