RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Розкрито ще одну таємницю Крижаної людини Етці:стало сюрпризом для вчених, фото і відео

Науковці з усього світу, зокрема Інституту еволюційної антропології Макса Планка (Німеччина), знайшли деякі докази походження крижаної людини Етці з Альп.

Про це йдеться у новому дослідженні, пише Ancient-origins.net.

Читайте також: У Британії виявили рідкісні скульптури Стародавнього Риму: чим вони унікальні

Як зазначає видання, найстаріша альпійська знаменитість у світі є джерелом для багатьох різних видів досліджень і аналізів упродовж багатьох років з моменту його відкриття на гірському кордоні між Австрією та Італією у 1991 році.

Проте "Етці Крижана людина" став предметом нового захоплюючого дослідження. Його опублікували в останньому виданні Cell Genomics і є результатом міжнародної співпраці ряду дослідників і вчених з усього світу.

Неолітичну тірольську мумію піддали дослідженню генома з високим охопленням. Результати принесли деякі сюрпризи, включаючи незвично високе анатолійське землеробство, темну шкіру, темні очі та лисину.

За словами одного з авторів дослідження, вченого з Інституту еволюційної антропології Макса Планка Йоганнеса Краузе, аналіз генома виявив фенотипічні риси, такі як високу пігментацію шкіри, темний колір очей і облисіння за чоловічим типом. Це різко контрастує із попередніми реконструкціями, які показували світлошкірого, світлоокого та доволі волохатого чоловіка.

При цьому сама мумія темна і не має волосся. Нове дослідження показує, що зовнішній вигляд Еці за життя дуже нагадував його нинішній муміфікований стан.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що археологи розкрили "секрет" кам'яного фалоса, виявленого в Іспанії.

  • Вас також може зацікавити:

В Ізраїлі у "чорного археолога" вилучили монети останнього єврейського царя: фото артефактів

Яким насправді був Тутанхамон: єгиптолог розкрила правду про фараона

У Польщі археологи виявили масове поховання вампірів: сотні людей були страчені