RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Вірменія та Азербайджан знову на порозі війни: Пашинян зробив заяву

Після нетривалого перемир'я Азербайджан знову нарощує військову присутність уздовж лінії розмежування з Нагірним Карабахом та кордоном з Вірменією. Між країнами знову загострюється ситуація.

Про це повідомляє "Радіо Азатутюн".

Читайте також: "Геноцид" у Карабаху розслідувався 9 днів: журналісти розповіли про прокремлівські наративи екс-прокурора Окампо

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що за останній тиждень військово-політична ситуація в регіоні погіршилася, Азербайджан почав збирати сили вздовж лінії розмежування з Нагірним Карабахом та кордону з Вірменією.

За його словами, днями сталася нова прикордонна сутичка, в якій загинули вірменські військові, блокада Лачинського коридору продовжується. Крім того, у Баку говорять про те, що Вірменія порушує режим припинення вогню.

Прем'єр побачив у тому, що відбувається, сигнали про те, що в Азербайджані готують нову збройну провокацію проти Нагірного Карабаху та Вірменії, тому закликає міжнародну спільноту відреагувати, щоб уникнути нової війни.

Пашинян також заявив про те, що Єреван підтримує домовленості, досягнуті під час зустрічей у Брюсселі та Празі у 2021-23 роках.

Також раніше стало відомо про те, що в сторону Вірменії азербайджанські війська женуть ударні вертольоти "Мі-17", танки та інше озброєння. Помічено інтенсивний рух літаків із Туреччини та Ізраїлю до Азербайджану. Не можна виключати новий виток конфлікту.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" також розповідав про те, як французький лідер Макрон підкріплює деструктивну політику РФ та Ірану на Кавказі.

Вас також може зацікавити:

Армія РФ таємно передає вірменським провокаторам у Карабаху сотні китайських дронів

ЗМІ розповіли про інтерес великих французьких компаній у конфлікті в Карабаху

Ніякого "Нагірного Карабаху" немає: Азербайджан знущався з Міноборони РФ