RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

26 квітня

Всі новини

В Єревані почалися сутички протестувальників з силовиками: сліди заколоту ведуть в Москву, відео

У четвер, 21 вересня, у столиці Вірменії відбуваються масові мітинги проти влади країни. Відомо, хто стоїть за їх організацією.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на пабліки.

Читайте також: Російські миротворці просто втекли: у Вірменії вимагають виходу із ОДКБ

Як повідомляє Telegram-канал Аteo Breaking, російська агентура за вказівкою центру вирішила створити хаос у Єревані. При цьому відбувається це вже відкрито.

Так, "низка кримінальних елементів" протягом дня закликають прийти на площу зі зброєю та металевими прутами.

"Представники п'ятої колони організовано закликають громадян прийти на площу, щоб урятувати "Арцах" (як невідомо). Інструкція з Москви дуже проста: Сьогодні, 21 вересня, на День незалежності РА перетворити площу Республіки на арену зіткнень та кровопролиття", - зазначає паблік.

Як пише Telegram-канал "bagramyan266", у Єревані вже відбувається хаос. Так, на вулиці Ханджяна один із містян направив авто у бік протестувальників, які перегороджують дорогу.

Проте, "народна відповідь" не змусила себе чекати, але той встиг втекти.

Також публікують багато відеокадрів груп людей, які заполонили вулиці. Зокрема, зібрались біля будівлі уряду.

Протестувальники скандують "Нікол - зрадник!" та кидають у правоохоронців пляшки.Опозиція у Вірменії оголосила безстрокову акцію протесту, а також обіцяє повністю блокувати дороги у столиці країни з 7.30 ранку 22 вересня.

Також пишуть пабліки, що представників "старої гвардії, які давно мріють викинути Пашиняна з прем'єрського крісла, ненавидять у Вірменії анітрохи не менше, ніж самого Нікола Пашиняна".

"Не кажучи вже про те, що ці люди не можуть запропонувати масам нічого нового, крім абсолютно утопічних у історичній ситуації, що склалася, закликів до реваншу і теорій про те, що, у разі повернення до влади, вони перетворять Вірменію на вірного союзника Росії. І хоч би що там писали проросійські аналітики, переважна більшість вірменського суспільства розуміє, що на даний момент Нікол Пашинян – єдиний політик, здатний принести країні мир і стабільність, хай навіть ціною повної "втрати" Карабаха", - йдеться у повідомленні.

Сам прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив:"Влада діятиме жорстко і не допустить кровопролиття в Єревані".

Нагадаємо, як розповів політичний аналітик Армен Чібухчян, проросійські сили намагаються повалити владу у Вірменії на заклик Москви.

  • Вас також може зацікавити:

У Вірменії почалися протести на тлі загострення в Карабаху: відео з Єревану

Російські миротворці просто втекли: у Вірменії вимагають виходу з ОДКБ

Обмежаться Карабахом? Три сценарії розвитку конфлікту між Азербайджаном та Вірменією