RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Думають, що це їх врятує: росіяни вигадали лайфхак з "захисту" літаків Ту-95, фото

У Росії почали використовувати власний ноу-хау для захисту аеродромів від ударів. Раніше вони покривали літаки автомобільними шинами, а тепер і зовсім почали малювати хибні Ту-95.

Про це повідомляє Тhe drive.

Читайте також: ”Тут живе родина вбивць”: у Росії почали ставити “мітки” на будинках, де мешкають військові льотчики, відео

Зазначається, що спроби Москви позбавити Україну можливості націлюватися та завдавати ударів по її бомбардувальникам, перебуваючи на землі, тепер супроводжуються намальованими силуетами. Ось тільки ці спроби виглядають дуже смішно: достатньо лише отримати супутниковий знімок гарної якості або використати радар із синтетичною апертурою, щоб не залишилося сумнівів у тому, що Ту-95МС не справжні.

До такого методу вдавалися і раніше в інших країнах, але зараз, у період сучасних технологій, це стало менш актуальним.

"Картини" можуть бути корисні в умовах нічного удару по аеродрому в умовах поганої видимості. Також фарба може відбивати чи поглинати інфрачервоне випромінювання, що утруднить виявлення приманки. Але головна проблема у двомірності малюнка, під не прямим кутом стає очевидно, що це не справжній літак, а лише малюнок. Росія не може виготовляти стратегічні бомбардувальники Ту-95МС, тому їх потрібно захищати від поразки навіть таким безглуздим чином.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, чому Кремль не зможе зупинити атаки дронів.

Вас також може зацікавити:

Окупанти поскаржилися на нову "бавовну" у Шайківці: що сталося насправді

Гасіть світло: до чого росіянам готуватися взимку

"Бавовни" буде ще більше: окупанти вигадали "захист" літаків на аеродромах, кадри